Werkt mijn LaCie-schijf met een iPad USB-C of iPhone USB-C?

LaCie heeft ondersteuning toegevoegd voor iPad USB-C- en iPhone 15 USB-C-apparaten. De tabel hieronder bevat een overzicht van compatibele schijven.

De schijven in de tabel hieronder zijn door LaCie getest met iPad USB-C- en iPhone USB-C-apparaten. Als uw schijf niet is vermeld, werkt deze normaliter met een iPad USB-C en iPhone 15 USB-C, maar is deze niet getest.

Opmerking over formatteren als exFAT via Windows: wanneer u op een Windows-pc een schijf als exFAT formatteert, stel dan de clustergrootte in op een waarde van 128K tot 1024K. Clustergrootten van meer dan 1024K kunnen leiden tot detectie- en schrijfproblemen op een iPad USB-C. Dit geldt alleen bij het formatteren op een Windows-pc.

Voor een lijst van ondersteunde functies leest u het artikel Ondersteunde functies voor LaCie externe schijven op een iPad USB-C en iPhone USB-C.

Opslag aansluiten op compatibele iPads en iPhones:

• iPads met iPadOS 16 of een recentere versie
  • iPhones met iOS 17 of een recentere versie

De iPad en/of iPhone waarop u het externe opslagapparaat wilt kunnen aansluiten, moet over een USB-C-poort beschikken, zoals:

• iPad Pro derde generatie en recentere modellen
  • iPad Air vierde generatie en recentere modellen
  • iPad mini zesde generatie en recentere modellen
  • iPad tiende generatie en recentere modellen*
  • iPhone 15 / 15 Plus en recentere modellen*
  • iPhone 15 Pro / Pro Max en recentere modellen
    *Opmerking: de USB-C poort van de iPad van de tiende generatie en de iPhone 15 / iPhone 15 Plus zijn van het type USB 2.0 en zijn niet compatibel met Thunderbolt-apparaten.

Huidige ondersteunde producten

Product

iPad USB-C

iPhone USB-C

Software

Seagate Secure

Rugged Mini

Ja

Ja

Nee

N.v.t.

Rugged Mini SSD

Ja

Ja

Nee

N.v.t.

Rugged USB-C

Ja

Ja

Nee

N.v.t.

Rugged Secure

Ja

Ja

Nee

Nee

Rugged SSD

Ja

Ja

Nee

N.v.t.

Mobile Drive

Ja

Ja

Nee

N.v.t.

Mobile Drive Secure

Ja

Ja

Nee

Nee

Mobile SSD

Ja

Niet getest

Nee

N.v.t.

Mobile SSD Secure

Ja

Ja

Nee

Nee

Portable SSD (v2)

Ja

Ja

Nee

N.v.t.

Rugged SSD

Ja

Ja

Nee

Nee

Rugged SSD Pro

Ja^

Nee

Nee

N.v.t.

1big Dock

Ja^

Ja^^

Nee

N.v.t.

2big Dock

Ja^

Ja^^

Nee

N.v.t.

d2 Professional

Ja

Niet getest

Nee

N.v.t.

1big Dock SSD Pro

Ja*^

Ja^^

Nee

N.v.t.

Rugged RAID Pro

Ja**

Niet getest

Nee

N.v.t.

Rugged RAID Shuttle

Ja**

Ja**

Nee

Nee

*Opmerking: 1big Dock SSD Pro werkt met iPad Pro 2021 Thunderbolt/USB4 (5e generatie) en recentere versies.

**Opmerking: bij gebruik van de Rugged RAID Pro en Rugged RAID Shuttle met een iPad USB-C of iPhone USB-C is de meegeleverde externe voeding vereist.

⌃Opmerking: de iPad van de tiende generatie en de iPhone 15 / iPhone 15 Plus zijn van het type USB 2.0 en zijn niet compatibel met Thunderbolt-apparaten.

^^Opmerking: werkt met iPad Air, iPad Mini, iPad Pro, iPhone 15 Pro en 15 Pro Max.