De Playstation 3 meldt "ongesteund formaat" voor sommige bestanden na het updaten van de firmware

De Playstation 3 meldt "ongesteund formaat" voor sommige bestanden na het updaten van de firmware

De Playstation 3 kan deze fout veroorzaken bij de laatste versie van de TwonkyVision UPnP-server. Informatie over een oplossing kan worden gevonden op het Twonky Support Forum:

Klantentabel onder "Veiligheid" in de media server instellingen moet gecorrigeerd worden. Wijzigingen aan de PS3 firmware hebben ertoe geleid dat sommige bestanden en apparatuur anders identificeren.

• Installeer de twonky beheerpatch (op dit moment alleen beschikbaar door middel van technische ondersteuning.)
  • Meld u aan bij de webbeheerpagina van de Ethernet Disk Mini met behulp van de beheerdersaccount.
  • Onder de Twonky beheerpagina, klik op "Klantenveiligheid" onder "basisinstelling" in de linkerbovenhoek van het scherm. Kies "Instellen van Media Ontvangers" om sharing voor nieuwe apparatuur Automatisch mogelijk te maken.
  • Bewaar de wijzigingen en ga hieruit, en start het apparaat opnieuw op.

OPMERKING: Het kan ook nodig zijn om de media-instellingen van PS3 te wijzigen en het Mac-adres van de EDmini toe te voegen.

Pre-2.40:

X-AV-Klanten-Info: av=5.0; cn="Sony Computer Entertainment"; mn="PLAYSTATION3"; mv="1.0";
Gebruiker-Agent: UPnP/1.0 DLNADOC/1.00

Post 2.40:

X-AV-Klanten-Info: av=5.0; cn="Sony Computer Entertainment Inc."; mn="PLAYSTATION 3"; mv="1.0";
Gebruiker-Agent: UPnP/1.0 DLNADOC/1.00

Er bestaan kleine verschillen, maar deze zijn voldoende voor TwonkyMedia om niet te begrijpen welke klant aan het verbinden is, en standaard DLNA 1.0 in te stellen. (dus wordt er een verbindingsprobleem veroorzaakt.)