Zoeken naar het MAC-adres op een Ethernet Disk Gigabit

Het MAC-adres van een Ethernet Disk Gigabit kan op verschillende manieren worden gevonden. Bijvoorbeeld via de web-interface met het programma IP-Configurator, of door middel van de opdrachtregel bij lokale aansluiting.

Als de schijf juist is aangesloten op het netwerk, voert u het programma IP-Configurator uit om het MAC-adres te vinden. Het Mac-adres van de schijf wordt het "Fysieke adres" genoemd en wordt bijna onderaan het programmavenster getoond. Zorg dat de software in "Geavanceerde" modus draait, als dit niet duidelijk is.

Als het programma IP-Configurator de schijf niet kan vinden, maar er toegang tot de webinterface verkregen kan worden, kunt u de volgende methode gebruiken:

1. Verbind met de Webbeheerpagina door het IP-adres of naam van de schijf in een webbrowser te typen.
  2. Log in met behulp van de beheerdersgegevens.
  3. Browse naar het tabblad "Netwerk".

gui

Hier kan het MAC-adres worden gevonden.

Als er geen web-interface geopend kan worden, kan het MAC-adres op de schijf zelf worden gevonden.

1. Verbind een beeldscherm, toetsenbord en muis met de Ethernet Disk (of open de schijf via een verbinding met de Remote Desktop Connection (Verbinding met extern bureaublad)).
  2. Op het toetsenbord, druk op [ctrl] + [alt] + [wissen]
  3. Klik op de knop Taakbeheer.
  4. Klik op het tabblad Gebruikers.
  5. Kies in het menu dat verschijnt Bestand en vervolgens Nieuwe Taak.
  6. Typ "cmd" (zonder de aanhalingstekens) en druk op Enter.
  7. Typ in het nieuwe venster "net config werkstation" (zonder de aanhalingstekens) en druk op Enter.

cli

Hier kan het MAC-adres worden gevonden.