Event ID 30 en 37 met de bron DMIO in het foutenlog.

Event ID 30 en 37 met een bron van "DMIO" geeft aan dat er een input-/output-fout van één of meerdere diskdrives bestaat. Deze fouten kunnen door verschillende bronnen worden veroorzaakt, maar de meest voorkomende oorzaken zijn:

• Een beschadigde gegevenspartitie.
  • Een fysiek beschadigde harde schijf.

Om beide zaken te testen en problemen met beschadigde gegevens op te lossen, is een systeemherstel nodig.

Voor het herstellen van de Ethernet Disk Gigabit zijn de volgende hulpmiddelen vereist.

• Een USB CD of DVD ROM-schijf.
  • Een beeldscherm met een standaard 15 pin VGA-connector aanwezig op de meeste beeldschermen (ook wel een "DB15" connector genoemd.)
  • Een PS2 of USB-Toetsenbord.

BELANGRIJKE OPMERKING: Met onderstaande procedure worden ALLE GEGEVENS VAN DE DRIVE GEWIST. Controleer of belangrijke gegevens veilig zijn opgeslagen op een ander opslagapparaat voordat u deze aanwijzingen ten uitvoer brengt.

Bij de schijf werd ook de originele CD-ROM-installatieschijf van de fabriek geleverd. Deze schijf is ook verkrijgbaar op de LaCie website. Bovendien kan de meeste recente versie van het Windows XP Embedded OS van de Ethernet Disk gratis worden gedownload. KLIK HIER om naar de pagina op onze website met de CD-beelden voor downloaden te gaan.

Zorg dat voor de meest recente versie de juiste download geselecteerd is. Er zijn verschillende moederbordherzieningen en updates gedurende de hele levenscyclus van de Ethernet Disk Gigabit geweest. Op dit moment worden de volgende modellen ondersteund:

• Systeembord van Via Technologies met gebruikmaking van PATA-harde schijven.
  • ECS-systeembord met gebruikmaking van PATA-harde schijven.
  • ECS-systeembord met gebruikmaking van SATA harde schijven.

Ieder moederbord heeft een eigen installatiedisk, omdat ieder model door de hardwareverschillen een ander besturingssysteem nodig heeft. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke hardware in gebruik is, maar er bestaan subtiele verschillen tussen ieder model waardoor ieder geїdentificeerd kan worden.

De meest recente versie (de ECS-SATA-configuratie) heeft geen netwerkkaart. De netwerkpoort bevindt zich in de buurt van de andere aansluitingen (de seriёle en video-aansluitingen.) Op de plaats waar de uitbreidingskaart zou zitten, bevindt zich nu een blanco zilverkleurig paneel. Kijk achterop de schijf om dit te zien.

De ECS PATA en Via PATA-apparatuur ziet er fysiek hetzelfde uit, maar heeft een verschillend aantal USB-poorten. ECS-PATA-apparatuur heeft vier USB-poorten, terwijl Via-PATA-apparatuur er slechts over twee beschikt.

Als er een gedownloade versie van de herstel-CD wordt gebruikt, gebruik dan brandersoftware om de .ISO-schijf te maken.

Met Macintosh, gebruikt u Schijfhulpprogramma om het beeld te branden.

1. Open het Schijfhulpprogramma. U vindt dit programma in de map Hulpprogramma's in de map Toepassingen.
  2. In het menu "Bestand" kiest u "Open Disk Image" en selecteert u de te branden ISO.
  3. In de lijst met volumes aan de linkerzijde ziet u een nieuw item dat de installatieschijf voorstelt. Klik hierop.
  4. Klik op de knop "Branden" en volg de instructies.

Met Windows gebruikt u brandersoftware. Roxio Easy Media Creator wordt voorgesteld.

Als de juiste herstel-CD is gemaakt, plaatst u deze in de USB-CDROM-drive, die u op een poort op de Ethernet Disk aansluit. Sluit ook het Beeldscherm en het Toetsenbord aan. Zet de Ethernet Disk vervolgens aan. Het proces is geautomatiseerd, maar kan geobserveerd worden met een op de LaCie aangesloten beeldscherm.

Opmerking: Bij de laatste versie, is er een optie die vraagt of u het beeld wenst te "Repareren" of "Herstellen". Kies de juiste optie.