Verbinden naar de Ethernet Disk mini Home

Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken met de HipServ om uw media te bewaren of op te halen. Kies de methode die het best bij u en de manier waarop u het prettig vindt uw computer te gebruiken, past.

HipServ Agent with QuickConnect

De HipServ Agent met QuickConnect werkt zoals de Windows Verkenner of MacIntosh Finder en is een snelle manier voor toegang tot of uploaden van bestanden.

De Desktop Agent zal u automatisch met de mappen van de Ethernet Disk mini verbinden met Windows Verkenner of Mac Finder of automatisch naar uw apparaat navigeren met uw standaard webbrowser. (Zie Installatiestap 4, Installatie van desktoptoepassingen). De HipServ Desktop Agent gebruikt QuickConnect om de Ethernet Disk mini te vinden, maar QuickConnect wordt ook als aparte toepassing geïnstalleerd.

• Windows-gebruikers: Start > Programs > HipServ Desktop Applications > QuickConnect
  • Mac-gebruikers: Applications > HipServ Desktop Applications > SmartFolderShortcut

Toegang tot mappen met Windows Verkenner of Mac Finder:

De eerste keer dat de Ethernet Disk mini Home Edition gebruikt wordt zult u waarschijnlijk uw digitale bibliotheek van uw computer naar de Ethernet Disk mini willen overzetten. De snelste en eenvoudigste manier om dit te doen is het openen van een Windows Verkenner- of Mac Finder-venster en dan de bestanden van uw computer naar de Ethernet Disk mini slepen. Deze methode werkt beter voor het overzetten van grote mappen met veel grote bestanden (zoals uw muziekbibliotheek) dan de web interface. Het kan zijn dat deze methode gemakkelijker is voor dagelijkse gebruikt omdat deze exact gelijk is aan beheer voor elke andere map op uw computer. Windows-gebruikers

1. Klik op het pictogram voor de HipServ Agent in het systeemvak.
  2. Selecteer Explore my HipServ folders. QuickConnect zal de status van uw verbinding naar de Ethernet Disk mini vaststellen.
  3. Selecteer de eerstre optie, die het webadres van de Ethernet disk Mini met “(home)” weergeeft. Klik op OK.
  4. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op OK.
  5. Er wordt een Windows Verkenner-venster geopend dat de drie standaard mappen weergeeft – FamilyLibrary, MyBackup and MyLibrary.

Open deze mappen op de Ethernet Disk mini en sleep bestanden van de desktop of een ander Verkenner-venster. Mac-gebruikers

1. Klik met rechts (control en klik) op het pictogram voor de HipServ Agent in het dok.
  2. Selecteer Explore my HipServ folders QuickConnect zal de status van uw verbinding naar de Ethernet Disk mini vaststellen.
  3. Selecteer de eerstre optie, die het webadres van de Ethernet disk Mini met “(home)” weergeeft. Klik op OK.
  4. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op OK.
  5. Er zal een Finder-venster geopend worden dat de drie standaard mappen weergeeft – FamilyLibrary, MyBackup and MyLibrary.

LaCie Media Portal

LaCie Media Portal is een universele interface die vanuit elke webbrowser werkt die een Internetverbinding heeft; deze kan gebruikt worden vanaf uw lokale netwerk of over het Internet. Een 'sleep en laat los'-modus maakt het uploaden van bestanden eenvoudig.

De LaCie Media Portal webinterface is de meest gangbare en universele methode van verbinding voor apparaten met internettoegang. Gecombineerd met de 'Waar en wanneer u maar wilt' capaciteit van HipServ is de thuiservaring vergelijkbaar met die onderweg, of u nu een laptop gebruikt of een mobiele telefoon met internettoegang (alleen bij Premium Service beschikbaar voor mobiele telefoons). Om met een webbrowser verbinding te maken met de Ethernet Disk mini Home:

1. Open uw webbrowser (Internet Explorer, Safari of Firefox) en ga naar www.homelacie.com. Of gebruik QuickConnect en selecteer optie Navigate to www.
  2. Geef de portalnaam in die u bij installatie gecreëerd heeft.
  3. Geef gebruikersnaam en wachtwoord in die bij installatie gecreëerd zijn.
  4. Selecteer Remember Me om de velden voor portaalnaam en gebruikersnaam automatisch aan te vullen wanneer u naar deze pagina terugkeert.
  5. Klik op Sign In.