Ondersteuningsbeleid voor vintageproducten

'Einde levensduur' (End of Service Life, EOSL) is de laatste fase in de levenscyclus van een product. Producten bereiken hun EOSL om verschillende redenen. Sommige van die redenen zijn: wijzigingen in marktvraag, innovatie en technologische vooruitgang waardoor oudere producten verouderen, maar een product kan ook na verloop van tijd eenvoudigweg volgroeid zijn en dan vervangen worden door functioneel uitgebreidere technologie.

Met dat in gedachten herkent Seagate de behoefte van klanten om te plannen voor het einde van de levenscyclus van een product. We hebben dit officiële 'Einde levensduur'-beleid (het “Beleid”) ingesteld om klanten te helpen met hun planning voor, en overgang naar, nieuwe productaanbiedingen. Dit Beleid geldt voor alle consumentenartikelen die door Seagate worden geproduceerd. Consumentenartikelen zijn alle nieuwe externe opslagproducten die aangekocht worden bij een detailhandelaar voor persoonlijk gebruik of voor gebruik in gezin of huishouding.

Seagate zal redelijke inspanningen leveren om informatie te verstrekken over de EOSL-datum van het betrokken product. Zodra een product de aanduiding EOSL krijgt, zal Seagate de hardware niet meer verkopen of ondersteuningsservices voor onderhoud aanbieden, die stappen kunnen omvatten om de kwetsbaarheid van de beveiliging te verminderen. Dit staat los van enige garantie die van toepassing kan zijn op een product.

EOSL-aanduiding Seagate heeft de ondersteuning voor bepaalde producten die als technologisch verouderd of vintage worden geïdentificeerd stopgezet. Een leidraad over welke producten verouderd of vintage zijn, vindt u hieronder.

Vintageproducten zijn die producten die meer dan 3 jaar geleden, maar minder dan 7 jaar geleden zijn geproduceerd. Als een product als vintage wordt aangeduid, is het mogelijk dat Seagate niet langer diensten en software-updates of -verbeteringen biedt, behalve wanneer dit wettelijk verplicht is.

Verouderde producten zijn die producten die meer dan 7 jaar geleden zijn vervaardigd. Zodra een product als verouderd wordt aangeduid, zal Seagate het product niet langer produceren, verbeteren, onderhouden of ondersteunen, met inbegrip van de hardware, software en contentservices ervan.

Lijst van vintageproducten

Hardware

Software
  • Sdrive
  • NAS OS 4
  • LaCie Media-app
  • Private-Public
  • LaCie Setup Assistant
  • LaCie Desktop Manager
  • Seagate Network Assistant

Lijst van verouderde producten

Hardware
  • eSATA/USB 2-in-1 Card
  • FireWire 800 ExpressCard 34
  • SATA II ExpressCard/34
  • SATA II ExpressCard 34
  • USB 3 ExpressCard/34
  • Core4, design by Sam Hecht
  • Core7, design by Sam Hecht
  • Hub
  • Hub USB 2.0
  • Hub4 USB 3.0
  • Bobourg USB Speakers
  • FireWire Speakers
  • Sound2 Speakers design by neil poulton
  • USB Speakers
  • ATTO Celerity 8Gb/s Fibre Channel Card voor LaCie
  • Celerity FC-42ES
  • Coat
  • Cover
  • Cozy
  • Coat Laptop 13 inch
  • Coat Laptop 15 inch
  • Coat Laptop 17 inch
  • Coat Laptop 10,2 inch/iPad
  • ForMoa iPad
  • ForMoa 10,2 inch
  • ForMoa 13 inch
  • ForMoa 15 inch
  • ForMoa MacBook Air®
  • ForMoa 17 inch
  • NetbooKit

Software
  • NAS OS 2
  • Blue Eye Pro-software
  • Genie Timeline
  • Genie Backup Manager Pro